Cel puţin 54 morţi şi peste 90 de răniţi într-o serie de explozii produse în nord-estul Nigeriei - VIDEO

Autor: Roxana Maciuca Postat la 21 septembrie 2015 98 afişări

Cel puţin 54 de oameni au fost murit şi peste 90 de persoane au fost rănite în trei explozii produse în nord-estul Nigeriei, atac atribuit grupării teroriste Boko Haram, informează BBC News online.

Atentatele au avut loc în oraşul Maiduguri, capitala statului Borno din nordul Nigeriei, în cursul nopţii de duminică spre luni, potrivit autorităţilor nigeriene. Un purtător de cuvânt al armatei nigeriene a atribuit atacul de duminică noapte grupării teroriste Boko Haram, responsabilă de comiterea celor mai multe atacuri din regiunea nord-estică a Nigeriei.

Potrivit poliţiei nigeriene, peste 90 de persoane au fost rănite în explozii. Una dintre bombe a explodat în faţa unei moschei, în timp ce alte două au fost detonate într-o zonă în care mai multe persoane urmăreau un meci de fotbal, potrivit purtătorului de cuvânt al serviciilor medicale de urgenţă, Muhammad Kanar.

Purtătorul de cuvânt al armatei, Sani Usman, a declarat că exploziile din Maiduguri reflectă "nivelul înalt de disperare" din Boko Haram.

Potrivit corespondentului BBC, Will Ross, nu există o concluzie oficială privitoare la cauzele producerii celor trei explozii produse duminică noapte.

Pe 2 septembrie, aproximativ 100 de localnici au murit, după ce presupuşi membri ai organizaţiei teroriste Boko Haram au atacat mai multe sate din nord-estul Nigeriei. Mai mulţi săteni s-au înecat sau au fost ucişi în timp ce au fost obligaţi să traverseze râul Gadabul în zona Konduga, situată la 25 de kilometri de oraşul Maiduguri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NIGERIA,
ATENTAT,
/actualitate/cel-putin-54-morti-si-peste-90-de-raniti-intr-o-serie-de-explozii-produse-in-nord-estul-nigeriei-video-14733053
14733053
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.