Cel puţin 16 morţi într-un dublu atentat comis la un post de frontieră între Siria şi Turcia

Autor: Gaidau Ion Postat la 21 ianuarie 2014 24 afişări

Cel puţin 16 persoane, dintre care şase rebeli, au fost ucise, iar aproximativ 20 rănite, luni, într-un dublu atentat cu maşină-capcană comis la postul de frontieră Bab al-Hawa dintre Siria şi Turcia, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Primul vehicul a explodat la o barieră situată în apropierea postului de frontieră din provincia Idleb (nord-vest), iar al doilea în interiorul acestuia, a precizat OSDO.

Postul de frontieră este controlat de grupări rebele, angajate începând din 3 ianuarie în lupte sângeroase cu jihadişti ai Statului Islamic în Siria şi Levant (SIIL), foştii lor aliaţi în lupta împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Combatanţi din cadrul SIIL au preluat, luni, controlul asupra aeroportului militar Jarrah, în estul provinciei Alep (nord), care se afla în mâinile rebelilor încă din februarie 2013.

În schimb, ei s-au retras din vestul acestei provincii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
LIBAN,
SIRIA,
TURCIA
/actualitate/cel-putin-16-morti-intr-un-dublu-atentat-comis-la-un-post-de-frontiera-intre-siria-si-turcia-11936779
11936779
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.