Cel mai spectaculos nod rutier din România care leagă A10, A3 şi DN1

Postat la 05 iulie 2017 1318 afişări

Cel mai spectaculos nod rutier din România, parte a lotului 4 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda , va face legătura între autostrăzile A10 şi A3, precum şi cu DN1.

Nodul de la Turda este prevăzut cu 6 bretele şi va face joncţiunea atât cu Autostrada Transilvania (A3), cât şi cu DN1. Bretelele care fac legătura cu A3 vor avea 2 benzi, iar cele care leagă A10 de DN1 câte o singură bandă. Nodul rutier este parte componentă a lotului 4 din autostrada lungă de 70 de km.

Imaginile au fost postate de cei de la Asociaţia Pro Infrastructura, care au scris: „După îndelungi tergiversări şi blocaje birocratice, plantaţia de Paulownia din nodul Turda este istorie. Cel mai spectaculos nod rutier din România, parte a lotului 4 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda (constructor Porr), a intrat acum în linie dreaptă.

Conform surselor noastre, şi ultimul blocaj major de pe acest lot este aproape de a fi eliminat, CNAIR şi constructorul stabilind condiţiile pentru implementarea soluţiei tehnice pentru zona Lacului Stejeriş.

Prin urmare, în acest moment, toate semnalele pe care le avem indică lunile octombrie-noiembrie 2017 pentru finalizarea acestui lot. Aşadar, la finalul toamnei, vom avea conexiune directă pe autostradă între localităţile Aiud şi Turda pentru că va fi dat în folosinţă şi lotul 3 al Autostrăzii A10 (constructor Tirrena Scavi).

Cu alte cuvinte, vom putea circula pe autostradă neîntrerupt de la Cluj-Napoca (Gilău) şi până la Aiud, eliberând DN1 de traficul infernal dintre aceste două oraşe.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.