FMI nu ne mai da bani daca Guvernul nu modifica ordonanta creditelor

Postat la 29 octombrie 2010 15 afişări

Oficialii romani sustin ca Fondul Monetar International ar conditiona acordarea celei de-a saptea transe din acord, int valoare de 870 de milioane de euro, prin eliminarea din Legea Creditelor a prevederii care se refera la aplicarea ei inclusiv pentru contractele aflate deja in derulare, masura care, sustin bancherii, este retroactiva, deci nelegala.

"Aceasta ar putea fi noutatea care a rezultat din discutia de azi. Ca transa care ar trebui accesata de Romania pana pe 15 decembrie ar putea sa fie acordata sub rezerva rezolvarii acestei probleme legata de OUG 50", a declarat Viorel Stefan, presedintele Comisiei Buget-Finante din Camera Deputatilor, la finalul discutiilor oficiale avute cu membrii misiunii FMI la Bucuresti, misiune condusa de Jeffrey Franks.

Stefan a subliniat ca doar Fondul a conditionat acordarea transei de modificarea ordonantei, nu si Comisia Europeana.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
Guvern,
banci,
dobanzi,
ordonanta,
OUG 50,
credite
/actualitate/fmi-nu-ne-mai-da-bani-daca-guvernul-nu-modifica-ordonanta-creditelor-7608294
7608294
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.