"Cel mai rapid roman din lume" a fost lansat oficial, în prezenţa autorilor. Poveştile amuzante din spatele scrierii "Moş Crăciun & Co."

Postat la 20 decembrie 2012 52 afişări

"Moş Crăciun & Co. Cel mai rapid roman din lume", volumul redactat în doar 5 ore şi 35 de minute de 53 de scriitori, sâmbătă, la Universitatea din Bucureşti, a fost lansat oficial miercuri seară, la Librăria Bastilia din Capitală, în prezenţa majorităţii autorilor care au participat la proiect.

Cu umor, aceştia au refăcut povestea scrierii acestui roman, cu anecdote despre lipsa diacriticelor în calculatoarele puse la dispoziţie, despre "momentul ţurţurelui" şi amintiri despre arbitrul de fotbal care a cronometrat tot acest proces.

Scriitorul Florin Iaru a spus că povestea din romanul colectiv prezintă "un mod bucureştean de a vedea lumea". Tot el şi-a amintit şi de problemele tehnice ale redactării romanului. Prima dintre ele a fost faptul că pe unele dintre calculatoarele puse la dispoziţia scriitorilor nu existau diacritice. După consultaţii şi intervenţii, diacriticele au fost instalate, dar a intervenit o nouă criză - când s-a atins pragul de 25.000 de semne, programul în care era redactat romanul s-a blocat şi o parte din autori şi-au pierdut textele, pe care a trebuit să le refacă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Poveşti,
"Moş Crăciun & Co."autori
/actualitate/cel-mai-rapid-roman-din-lume-a-fost-lansat-oficial-in-prezenta-autorilor-povestile-amuzante-din-spatele-scrierii-mos-craciun-co-10403928
10403928
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.