Cel mai puternic executiv român primeşte o nouă funcţie şi preia conducerea Coca Cola peste 20 de ţări

Postat la 04 mai 2017 154 afişări

Executivul român Călin Drăgan (50 de ani) a preluat funcţia de director regional peste ţările ASEAN (ţările din Asia de Sud-Est în total zece state) şi din Orientul Mijlociu pentru gigantul Coca-Cola, potrivit datelor publice.

Cel mai puternic executiv român primeşte o nouă funcţie şi preia conducerea Coca Cola peste 20 de ţări

El se va muta în Singapore. Anterior el a fost representative director, preşedinte şi CEO pentru Coca-Cola East Japan, al patrulea cel mai mare îmbuteliator al Coca-Cola din lume, o companie cu afaceri de 5,5 mld. dolari anual şi circa 7.000 de salariaţi. El a preluat funcţia după fuziunea a patru îmbuteliatori din Japonia: Coca-Cola Central Japan, Mikuni Coca-Cola Bottling, Tokyo Coca-Cola Bottling şi Tone Coca-Cola Bottling.

 

Potrivit datelor existente, el era cel mai puternic executiv român. El a ocupat această poziţie timp de aproape patru ani, durata medie a unui mandat în corporaţii. Anterior, timp de un an el a ocupat funcţia de director de operaţiuni- corporate officer and executive director of operations & business transformation - în cadrul sistemului Coca-Cola din Japonia. Înainte de a pleca pe meleaguri nipone, el a fost, în perioada 2005-2009, director general al Coca-Cola HBC România, o poziţie ocupată anterior numai de străini.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.