Cel mai mare scrutin din lume organizat într-o singură zi provoacă victime: Peste 270 de membri ai secţiilor de votare au murit, iar alţi aproape 2.000 s-au îmbolnăvit din cauza epuizării

Postat la 29 aprilie 2019 95 afişări

Peste 270 de membri ai secţiilor de votare din Indonezia au murit, iar alţi aproape 2.000 s-au îmbolnăvit din cauza epuizării cauzate de numărarea buletinelor de vot în cadrul alegerilor de pe 17 aprilie, informează Reuters.

Cel mai mare scrutin din lume organizat într-o singură zi provoacă victime: Peste 270 de membri ai secţiilor de votare au murit, iar alţi aproape 2.000 s-au îmbolnăvit din cauza epuizării

Autorităţile din această ţară au decis ca pe data de 17 aprilie să aibă loc, simultan, alegerile prezidenţiale, cele parlamentare şi cele regionale, cu scopul de a reduce costurile.

 

 Astfel, acesta a fost cel mai mare scrutin din lume organizat într-o singură zi, dat fiind că Indonezia este a patra cea mai populată ţară din lume. Prezenţa la vot a fost de aproximativ 80% din totalul populaţiei cu drept de vot, iar fiecare dintre alegători a introdus până la cinci buletine de vot în urne, ceea ce a însemnat că persoanele responsabile cu numărarea voturilor au fost nevoite să depună o muncă intensă.

 

Arief Priyo Susanto, purtătorul de cuvânt al Comisiei Electorale Generale (KPU) a declarat că 272 de membri ai secţiilor de votare au decedat din cauza suprasolicitării, în timp ce alte 1.878 de persoane s-au îmbolnăvit din aceleaşi motive. Ministerul Finanţelor lucrează la un document prin care familiile celor decedaţi să poată fi despăgubite, a anunţat acesta.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cauza,
imbolnavire,
membri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.