Cel mai mare publisher de jocuri video din SUA redevine independent

Postat la 26 iulie 2013 37 afişări

Activision Blizzard, cel mai mare publisher de jocuri video din SUA, a devenit independent după ce gigantul francez Vivendi a convenit să vândă participaţia majoritară către companie şi un consorţiu condus de directorul general al acesteia, Bobby Kotick, pentru 8,17 miliarde de dolari.

Cel mai mare publisher de jocuri video din SUA redevine independent

 Activision Blizzard va răscumpăra 429 milioane de acţiuni deţinute de Vivendi, pentru 5,83 miliarde de dolari, urmând să finanţeze tranzacţia cu 1,2 miliarde dolari fonduri proprii şi împrumuturi de 4,6 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al companiei.

Kotick şi partenerii săi, printre care se numără co-preşedintele Activision Brian Kelly şi grupul chinez Tencent Holdings, vor prelua 172 milioane de acţiuni pentru 2,34 miliarde de dolari.

Preţul stabilit este cu 10% sub cotaţia bursieră a Activision Blizzard de la finalul şedinţei de joi. Compania va redeveni astfel independentă, după cinci ani în portofoliul Vivendi.

Consorţiul condus de Kotick va deţine 25% din acţiunile companiei după finalizarea tranzacţiei, iar Vivendi va păstra 12% din titluri.

Cititi mai multe pe www.medifafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-mare-publisher-de-jocuri-video-din-sua-redevine-independent-11160758
11160758
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.