Cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, dat în judecată de Ericsson

Postat la 28 noiembrie 2012 11 afişări

Ericsson, cel mai mare producător de echipamente de reţele wireless la nivel mondial, a dat în judecată Samsung Electronics la un tribunal din Texas, după eşecul unor negocieri vechi de mai mulţi ani pentru licenţierea de tehnologie, transmite Bloomberg.

În plângere se arată că Samsung se foloseşte în mod ilegal de tehnologia Ericsson pentru telefoanele mobile, după expirarea unui acord anterior între cele două companii. "Negocierile nu au avut succes pentru simplul motiv că Samsung refuză să plătească tariful aplicat şi altor companii concurente, pentru utilizarea patentelor Ericsson", se arată într-un comunicat al companiei suedeze. Samsung se mai află implicată şi în alte procese, la nivel mondial, cu Apple, cele două companii concurând pentru o poziţie dominantă pe piaţa smartphone-urilor şi a tabletelor.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
ericsson,
telefoane mobile,
proces
/actualitate/cel-mai-mare-producator-mondial-de-telefoane-mobile-dat-in-judecata-de-ericsson-10355701
10355701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.