Cel mai mare complex geotermal din România se deschide astăzi în Bucureşti. Galerie FOTO+VIDEO

Autor: Ioana Matei Postat la 14 ianuarie 2016 2530 afişări

Începând din 14 ianuarie, complexul geotermal Therme Bucureşti, ce se întinde pe o arie de peste 250.000 de metri pătraţi şi face obiectul unei investiţii de 50 de milioane de euro, se deschide publicului larg. Potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii Therme, preţurile pentru mijloacele de relaxare din cadrul complexului încep de la 39 de lei.

Investiţia în Therme Bucureşti este realizată de A-heat Group AG, concern cu sediul la Viena. Lucrările de construcţie a proiectului Therme Bucureşti au început la finele anului 2013. Faţada construcţiei mamut este autoportantă, iar structura metalică de susţinere a acesteia cântăreşte 1.100 de tone, fiind cea mai mare de acest fel din România. De asemenea, faţada are cea mai mare deschidere fără stâlpi, de peste 43 de metri. Acoperişul retractabil este un colos transparent care cântăreşte 230 de tone, fiind cel mai mare acoperiş construit vreodată într-o zonă seismică.

Therme Bucureşti este cel mai mare complex geotermal din România, construit greenfield, având o capacitate de 4.000 de persoane simultan. Apa termală de la Therme Bucureşti este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. În ceea ce priveşte spaţiile verzi, acestea formează cea mai mare grădină botanică din România cu peste 800.000 plante. . În piscinele de la Therme se pot relaxa simultan 1.500 de persoane, iar de saunele centrului pot beneficia 300 de persoane în acelaşi timp. Toboganele au fost proiectate astfel încât să asigure distracţia pentru 6.500 de persoane pe oră, iar restaurantele au o capacitate totală de 700 de locuri. De asemenea, parcarea centrului dispune de 1.800 de locuri. Centrul construit în nordul Bucureştiului este o construcţie cu un grad de eficienţă energetică ridicat, a cărei autonomie energetică este asigurată 320 din 365 de zile pe an.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-mare-complex-geotermal-din-romania-se-deschide-astazi-in-bucuresti-galerie-foto-video-14964264
14964264
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.