Cel mai mare carpaccio de ton, preparat în Polinezia Franceză - FOTO

Autor: Departamentul Life Postat la 20 iunie 2015 153 afişări

Locuitorii insulei Huahine, din Polinezia Franceză, spun că au preparat cel mai mare carpaccio de ton din lume - cu o lungime de 118 metri -, într-o încercare de a doborî recordul actual înscris în Guinness Book, tentativa urmând să fie omologată.

Peste 200 de persoane din această insulă a arhipelagului Îles-Sous-le-Vent au pregătit pentru acest fel de mâncare 150 de kilograme de ton proaspăt, pe care l-au aromatizat cu vanilie, potrivit obiceiurilor locale. Tonul a fost aşezat pe platouri, care au fost puse cap la cap, iar un consilier municipal a măsurat preparatul culinar.

Este vorba despre un nou record mondial, spune organizatoarea evenimentului, Juliana Vaiho, reprezentanţii Guinness urmând să îl omologheze.

"Am participat cu toţii, proprietarii de restaurante, pensiunile de familie, asociaţiile, persoane particulare, am făcut-o pentru a marca Săptămâna vaniliei", a declarat aceasta pentru AFP.

Participanţii la eveniment au gustat apoi preparatul - un fel italian realizat din felii foarte subţiri de carne crudă -, pe care l-au descris drept "suculent".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CARPACCIO,
RECORD GUINNESS,
/actualitate/cel-mai-mare-carpaccio-de-ton-preparat-in-polinezia-franceza-foto-14479146
14479146
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.