Cel mai impresionant loc subteran din lume se află în România - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 31 martie 2014 988 afişări

Publicaţia Business Insider a publicat o listă a celor mai frumoase locuri subterane din lume. Pe primul loc, americanii au trecut salina de la Turda, depăşind astfel locuri din Filipine, Brazilia sau Noua Zeelandă.

Pe următoarele locuri s-au clasat Camera Magmei din Islanda, Poco Encantando din Brazilia, Râul subteran Puerto Princesa din Filipine şi Peştera Cristalelor din Mexic.

Cel mai impresionant loc subteran din lume se află în România - GALERIE FOTO

Atestată încă din 1075, salina de la Turda este un muzeu subteran şi centru recreaţional, având în interiorul său terenuri de baschet şi de mini-golf. Vizitatorii se pot plimba, de asemenea, pe malul lacului subteran amenajat.

Salina de la Turda este căutată şi de cei care suferă de astm sau afecţiuni respiratorii, fiind dotată cu un centru de tratament care foloseşte aer ionizat şi alte proceduri pentru înlăturarea problemelor persistente de respiraţie.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-impresionant-loc-subteran-din-lume-se-afla-in-romania-galerie-foto-12366916
12366916
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.