Cel mai important eveniment din industria jocurilor de noroc, în România

Autor: Ioana Matei Postat la 27 mai 2013 225 afişări

Reprezentanţi din 17 ţări europene şi membri ai 23 de asociaţii naţionale vor lua parte la evenimentul ce trasează planul de acţiuni pentru perioada 2013 - 2014 şi analizează activitatea din ultimul an a celei mai importante organizaţii din industria gambling-ului la nivel european.

Cel mai important eveniment din industria jocurilor de noroc, în România

Adunarea Generală Euromat 2013 este un eveniment european anual dedicat industriei jocurilor de noroc. Va fi organizat pentru prima oară în Bucureşti, prin intermediul l Romslot - Asociaţia Organizatorilor de Sloturi şi AOPJNR, Asociaţia Organizatorilor şi Producătorilor de Jocuri de Noroc din România.

Unul dintre aspectele principale care vor fi luate în discuţie în cadrul întâlnirii este reglementarea jocurilor online la nivelul Uniunii Europene, acestea aflându-se în momentul de faţă în afara sistemului de licenţiere şi autorizare din România. Euromat evidenţiază răspunderea pe care o au guvernele naţionale de a asigura că regulile fiscale şi de reglementare a furnizării serviciilor de jocuri de noroc sunt aplicate în mod egal şi nediscriminatoriu indiferent de forma de exploatare a acestora. Reglementată şi controlată în mod corect, piaţa jocurilor online, estimată la circa 720 de milioane de euro, va aduce contribuţii substanţiale la bugetul de stat.

Printre subiectele care se află pe agenda de discuţie ale evenimentului se mai numără rapoartele de ţară, susţinute de reprezentaţii asociaţiilor membre, raportul de activitate Euromat pentru perioada mai 2012 - mai 2013 şi prezentarea şi aprobarea bugetului EUROMAT. De asemenea în cadrul evenimentului vor avea loc şi prezentarea noutăţilor legislative la nivelul Uniunii Europene, prezentarea rapoartele comisiilor de specialitate Euromat şi anume Responsible Gambling Committee şi Legal Committee, dar şi prezentarea şi aprobarea planului de activităţi pentru perioada mai 2013 - mai 2014.

Euromat - European Gaming and Amusement Federation a fost înfiinţat în 1978, iar în prezent numără 23 de membri, asociaţii naţionale din 17 ţări europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, România, Serbia, Spania, Suedia şi Marea Britanie. Misiunea generală a federaţiei este de a contribui la crearea unui cadrul legislativ şi a unui mediu de afaceri aplicabil şi echitabil la nivelul Uniunii Europene pentru industria jocurilor de noroc.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-important-eveniment-din-industria-jocurilor-de-noroc-in-romania-10903794
10903794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.