Cel care a dezvoltat Mega Image în România pleacă la 1 iulie. Cine este Xavier Piesvaux

Autor: Emil Popescu Postat la 12 iunie 2015 160 afişări

Mandatul directorului general al Mega Image, Xavier Piesvaux, se va încheia în iulie, când acesta va părăsi grupul belgian Delhaize, a anunţat vineri retailerul.

Piesvaux va da curs altor oportunităţi profesionale, după 10 ani petrecuţi în România alături de echipa Mega Image, se arată într-un comunicat al companiei.

El a fost numit director general în 2008.

Totodată, Mega Image a anunţat numirea lui Vassilis Stavrou în funcţia de director general (COO). Stavrou lucrează pentru Delhaize din anul 1994 şi în prezent ocupă funcţia de Vicepreşedinte Senior Dezvoltarea Afacerii pentru Sud-Estul Europei şi Indonezia.

Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, cu o reţea formată din 420 de magazine, sub mărcile Mega Image (203), Shop&Go (214), AB COOL FOOD (1), Gusturi Româneşti (1) şi Mega Drive (1).

Cine este Xavier Piesvaux

Xavier Piesvaux, executivul care conduce din 2009 businessul local de peste jumătate de miliard de euro al Mega Image, este omul care a apăsat pedala de acceleraţie a dezvoltării reţelei în ultimii trei ani, de la finalul lui 2011 până astăzi re­ţeaua ajungând de la 105 la peste 350 de unităţi şi devenind cel mai extins lanţ de magazine.

Sub conducerea lui Piesvaux grupul Mega Image s-a dezvoltat puternic, ajungând cel mai extins lanţ de retail din România cu peste 350 de magazine în prezent. La finalul lui 2008, spre exemplu, sub acest brand erau deschise puţin peste 50 de unităţi.

În Bucureşti Mega Image a ocupat cele mai importante spaţii din interiorul cartierelor dormitor, pe artere precum Ştefan cel Mare fiind deschise nu mai puţin de şase unităţi. În zonă compania se bate doar cu magazinele de cartier, niciun alt concurent direct nefiind prezent. În ultima perioadă compania a pariat mai mult pe magazinele de proximitate Shop&Go care au o suprafaţă mai mică şi astfel se pot găsi mai uşor spaţii de închiriat. Nu­mărul acestor ma­­gazine a depăşit recent numărul supermarketurilor de­şi formatul a fost lansat abia în ultimii ani.

Mega Image, cel mai extins lanţ de comerţ din România, este singura reţea din România care şi-a concentrat atenţia aproape exclusiv pe Bucureşti. Potrivit estimărilor ZF însă, cele 370-380 de supermarketuri Mega Image şi magazine de proximitate Shop&Go au afaceri de 650-700 mil. euro anul trecut, cifră ce îi poziţionează pe belgieni pe primul loc în topul reţelelor de comerţ din Bucureşti

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MEGA IMAGE,
CONDUCERE,
/actualitate/cel-care-a-dezvoltat-mega-image-in-romania-pleaca-la-1-iulie-cine-este-xavier-piesvaux-14445270
14445270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.