CEDO condamnă Rusia pentru sancţionarea "disproporţionată" a doi lideri ai opoziţiei

Autor: Mihai Draghici Postat la 04 decembrie 2014 47 afişări

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat, joi, Rusia pentru sancţionarea "disproporţionată" a doi activişti ai opoziţiei care au participat la o manifestaţie organizată la Moscova în decembrie 2011.

Aleksei Navalny şi Ilia Iaşin, doi lideri ai opoziţiei, au fost arestaţi după participarea, pe 5 decembrie 2011, la un miting autorizat în semn de protest faţă de nereguli electorale.

Cei doi activişti au fost condamnaţi la 15 ore de închisoare pentru "neascultarea unui ordin legitim al poliţiei".

Navalnîi este cunoscut pentru că militează activ împotriva corupţiei şi are un blog foarte popular. Iaşin conduce mişcarea politică Solidarnosc.

CEDO a stabilit că Rusia a încălcat dreptul celor doi activişti la un proces echitabil, fixând sancţiuni "disproporţionate" comparativ cu infracţiunile constatate.

Rusia a fost condamnată la plata a câte 26.000 de euro celor doi politicieni ruşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CEDO,
RUSIA,
/actualitate/cedo-condamna-rusia-pentru-sanctionarea-disproportionata-a-doi-lideri-ai-opozitiei-13701848
13701848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.