CEC Bank elimina comisionul de restructurare la creditele pentru populatie

Postat la 08 februarie 2011 20 afişări

CEC Bank elimina, incepand din 7 februarie, comisionul perceput in cazul restructurarii creditelor pentru persoane fizice, pentru toate produsele de creditare din oferta curenta, informeaza banca.

CEC Bank practica doua metode de restructurare a creditului: modificarea scadentei/sumei de plata a ratelor de credit fara a se depasi durata initiala de acordare a creditului si modificarea scadentei/sumei de plata a ratelor de credit in sold cu depasirea duratei initiale de acordare a creditului. Pentru aplicarea solutiilor de restructurare, clientii trebuie sa faca dovada reducerii veniturilor fata de momentul contractarii creditelor.

La prima metoda, avantajele sunt ca se poate acorda o perioada de gratie de pana la 12 luni, in care clientul poate plati numai dobanzile, si ca sumele restante inregistrate pot fi incluse in soldul creditului. La a doua, in plus, se poate modifica incadrarea creditului din punct de vedere al duratei de creditare (din termen mediu in termen lung, de pilda). Conditia de indeplinit pentru clientii care recurg la a doua metoda este insa ca acestia sa nu depaseasca, la finele duratei de creditare, varsta maxima prevazuta de reglementarile privind creditarea persoanelor fizice. In plus, nu se poate depasi durata maxima de creditare corespunzatoare produsului pentru care se solicita restructurare.

De asemenea, CEC Bank precizeaza ca ofera persoanelor fizice care aveau credite in derulare la data de 21 iunie 2010, data cand a intrat in vigoare OUG 50, posibilitatea de a opta pentru o dobanda calculata dupa formula de calcul a dobanzii valabila anterior (dobanda de baza a bancii, Prime Rate + marja), in baza prevederilor Legii nr. 288/2010 pentru aprobarea OUG 50.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
CEC,
comision,
credite,
restructurare,
dobanda,
OUG 50
/actualitate/cec-bank-elimina-comisionul-de-restructurare-la-creditele-pentru-populatie-7963780
7963780
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.