Cea mai proastă vara din istoria turismului spaniol: Pandemia de coronavirus şterge aproape 40 de miliarde de euro din a patra economie a zonei euro

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 03 august 2020 99 afişări

Cea mai proastă vara din istoria turismului spaniol: Pandemia de coronavirus şterge aproape 40 de miliarde de euro din a patra economie a zonei euro

Ibiza este una dintre cele mai populare destinaţii din Mediterană, însă a devenit cum nu se poate de liniştită anul acesta, scrie Euronews.

Precum alte locuri de pe întreg teritoriul planetei, Insulele Baleare au fost puternic afectate de criza creată de pandemie. Mii de apartamente şi camere de hotel rămân nefolosite, iar celebrele cluburi sunt închise. Pentru multe business-uri, sezonul festival este deja pierdut.

Este cea mai proastă vară din istoria turismului spaniol, sector ce reprezintă aproape 13% din PIB-ul ţării. Ultimele măsuri impuse de starea de carantină şi avertismentele lansate de Marea Britanie, Franţa şi Germania reprezintă o lovitură fatală, înţeleasă cu greu de turiştii şi rezidenţii din Ibiza.

„Sunt înregistrate mai puţine cazuri în Ibiza şi Insulele Baleare comparativ cu un cartier al Londrei, aşa că este un loc mai sigur decât Marea Britanie”, a declarat un turist britanic din Ibiza. PIB-ul Insulelor Baleare se bazează în proporţie de 45% pe turism.

În ultimele săptămâni, infecţiile au început să crească în Insulele Baleare, însă sunt ţinute sub control de autorităţi. Spania a numărat în 2019 aproape 84 de milioane de turişti, urmând să înregistreze anul acesta pierderi ce pot depăşi 40 de miliarde de euro. În cel mai rău caz, industria turismului spaniol poate pierde 70 de miliarde de euro până la sfârşitul lunii septembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turism,
spania,
economie,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.