Cea mai mare reţea gratuită de WiFi se lanseză la New York

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 05 ianuarie 2016 229 afişări

Cea mai mare reţea gratuită de WiFi se lanseză la New York

Cea mai mare şi rapidă reţea WiFi municipală este instalată în New York de un grup de companii ce include Google. LinkNYC va oferi conexiune gratuită cu viteze de până la un gigabit pe secundă, folosind un lanţ de 7.500 de puncte wireless ce vor fi amplasate în vechi cabine telefonice. Conexiunile vor fi de aproximativ 20 de ori mai rapide decât cele broadband disponibile acum în oraşul de pe Hudson.

Primele două "Link kiosks" vor fi prezentate marţi pe Third Avenue: turnurile de 2,7 metri vor funcţiona ca transmiţătoare WiFi ultra rapide pentru a înlocui firele de cupru ce legau în trecut cabinele telefonice, scriu cei de la FInancial Times.

Fiecare "chioşc", aşa cum au fost denumite, va include un telefon hands-free, o tabletă Android pentru browsing şi două ecrane digitale ce vor rula reclame, banii încasaţi urmând a fi folosiţi pentru finanţarea serviciului de mentenanţă a spaţiilor.

Clienţii vor fi invitaţi să testeze serviciul la finalul acestei luni, iar LinkNYC plănuieşte să mai instaleze 500 de chioşcuri până în luna iulie.

"Aceste spaţii vor înlocui vechile cabine telefonice cu structuri ce oferă WiFi gratuit", a explicat Stanley Shor, un oficial din primăria New York. Iniţiativa face parte din planul primarului Bill de Blasio de a scădea deficienţele digitale ale oraşului: una din patru familii din New York nu are acces la o conexiune broadband.

Serviciul este destinat persoanelor care doresc acces la internet atunci când circulă pe străzile din New York, dar va putea fi folosit şi din interiorul apartamentelor de către cei care locuiesc în apropiere de un chioşc, existând astfel posibilitatea de a renunţa la un abonament plătit.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cea-mai-mare-retea-gratuita-de-wifi-se-lanseza-la-new-york-14955235
14955235
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.