Cea mai mare pensie din Europa este incasată de un pensionar din România! Câţi bani primeşte in fiecare lună de la stat

Postat la 19 septembrie 2018 3246 afişări

Pare greu de crezut, dar pensionarul cel mai bine platit din Europa este din Romania.

Cea mai mare pensie din Europa este incasată de un pensionar din România! Câţi bani  primeşte in fiecare lună de la stat

Potrivit datelor publice oferite de Casa Nationala de Pensii, fostul procuror sef Gheorghe Balasoiu incaseaza lunar o pensie neta de 51.334 lei, echivalentul a aproximativ 11.000 de euro.

 

Inainte de maririle acordate de stat in luna iunie, Gheorghe Balasoiu incasa lunar 34.700 lei net; el a beneficiat astfel de o marire de 16.634 lei.

 

Din totalul de 56.816 lei – pensia bruta -, 3.609 lei provin din contributia obligatorie pentru pensie pe care a achitat-o fostul magistrat de-a lungul carierei sale, adica din Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat, scrie kanald.ro

 

Restul de 53.207 de lei sunt suportati din Bugetul de Stat, adica din banii contribuabililor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.