Cea mai mare evacuare din istoria oraşului Koln, pentru dezamorsarea unei bombe de o tonă - FOTO

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 27 mai 2015 1179 afişări

Aproximativ 20.000 de persoane din Koln au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele pentru ca autorităţile să poată să dezamorseze o bombă de o tonă din al Doilea Război Mondial, relatează BBC News online.

Şcoli şi grădiniţe - dar şi grădina zoologică - au rămas închise în timpul celei mai mari evacuări din istoria postbelică a oraşului.

Aproximativ 1.100 de rezidenţi ai unui centru pentru pensionari şi invalizi din zona Riehl se află printre persoanele evacuate.

Descoperirea unor bombe neexplodate datând din al Doilea Război Mondial este un lucru obişnuit în Germania. Aliaţii au bombardat oraşul Koln în timpul războiului.

Dezamorsarea bombei de o mie de kilograme, care a fost descoprită în apropiere de Podul Muelheim, peste Rin, era planificată pentru miercuri după-amiaza.

Autorităţile municipale au anunţat că în timpul operaţiunii atât navigaţia pe fluviu, cât şi spaţiul aerian din zonă, urmau să fie închise.

Bomba a fost găsită vineri, în timpul pregătirilor în vederea construirii unei conducte, potrivit presei locale.

Se pare că este vorba despre o bombă fabricată de către americani, descoperită la cinci metri în sol.

O zonă de interdicţie cu raza de un kilometru a fost instituită în locul unde a fost găsită bomba.

Aproximativ 600 de rezidenţi evacuaţi miercuri dimineaţa aveau nevoie de îngrijiri.

Otto Ludorff, directorul azilului respectiv, a declarat că evacuarea reprezintă o "povară fizică şi emoţională" pentru rezidenţi, a căror vârstă medie este de 86 de ani, potrivit postului german de ştiri n-tv.

Sute de tone de muniţii neexplodate sunt descoperite anual în Germania.

Explozivii sunt de obicei dezamorsaţi în siguranţă. Însă, în 2010, trei ofiţeri genişti au fost ucişi încercând să dezamorseze o bombă.

În decembrie 2011, cea mai importantă operaţiune de deminare organizată în Germania după 1945 a avut loc la Koblenz, pentru dezamorsarea a două bombe din al Doilea Război Mondial, ambele descoperite în albia Rinului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
BOMBĂ,
EVACUARE
/actualitate/cea-mai-mare-evacuare-din-istoria-orasului-koln-pentru-dezamorsarea-unei-bombe-de-o-tona-foto-14347811
14347811
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.