Cea mai mare bancă din Canada, acuzată în SUA de o fraudă de proporţii

Postat la 03 aprilie 2012 31 afişări

Autorităţile americane din domeniul financiar acuză Royal Bank of Canada (RBC), cea mai mare bancă din Canada, că a organizat o fraudă de proporţii în zona tranzacţiilor financiare, pentru a obţine câştiguri fiscale importante de la guvernul canadian.

Comisia de reglementare a tranzacţiilor cu contracte futures, CFTC, a acţionat RBC într-o instanţă civilă şi susţine că un grup mic de angajaţi "seniori" ai băncii au organizat o schemă de "wash trading", coordonând achiziţii şi vânzări simultane ale unor instrumente financiare prin subsidiare ale grupului, fără a-şi asuma expunerea pe piaţă.

Totodată, CFTC acuză RBC că, prin subsidiarele sale, a cumpărat şi vândut simultan acţiuni la companii americane şi canadiene şi a efectuat pariuri contradictorii pe contracte futures care vizau aceleaşi acţiuni, cu scopul de a obţine credite fiscale de la guvernul canadian cu o expunere reală cât mai redusă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bancă,
Canada,
acuzată,
SUA
/actualitate/cea-mai-mare-banca-din-canada-acuzata-in-sua-de-o-frauda-de-proportii-9470459
9470459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.