Cea mai mare AMENINŢARE la adresa omenirii nu este COVIDUL. AVERTISMENTUL fără precedent al unuia renumit ecologist

Postat la 22 noiembrie 2021 1884 afişări

Cea mai mare AMENINŢARE la adresa omenirii nu este COVIDUL. AVERTISMENTUL fără precedent al unuia renumit  ecologist

Ecologistul influent James Lovelock crede de mult timp că Pământul este capabil de autoreglare, asemenea unui organism viu.

Teoria Gaia dezvoltată de acesta, numită după zeiţa din mitologia greacă ce reprezintă personificarea Pământului, sugerează mediul planetei noastre se ajustează singur şi reacţionează la abuzuri, cum ar fi cele pe care le produce momentan omenirea.

Şi, având în vedere modul oribil în care ne comportăm cu mediul înconjurător, Gaia este pe cale să se răzbune, avertizează ecologistul în vârstă de 102 ani, potrivit Futurism.

Omenirea a perturbat o formulă ţinută cu multă grijă într-un echilibru

Deşi o astfel de teorie ar putea părea exagerată, aceasta reprezintă o încapsulare elegantă a ideii că acţiunile noastre dau peste cap procese care există cu mult dinaintea noastră. Astfel, asta înseamnă că trebuie să luăm măsuri acum sau să ne confruntăm cu o serie de consecinţe grave.

Lovelock mai spune că temperaturile de la suprafaţa planetei au fost modulate timp de miliarde de ani „mulţumită lui Gaia: pădurile, oceanele şi alte elemente din sistemul de reglare al Pământului, care a păstrat temperatura destul de constantă şi aproape de niveluri optime pentru viaţă”.

Totuşi, omenirea a perturbat considerabil acea formulă ţinută cu multă grijă într-un echilibru.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amenintare,
avertisment,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.