Cea mai BIZARĂ şi periculoasă închisoare din lume: Nu există gardieni, uniforme sau gratii. Cum se aplică pedeapsa cu moartea - FOTO, VIDEO

Autor: Silvana Chiujdea Postat la 26 octombrie 2015 541 afişări

La prima vedere locul pare o comunitate prosperă, dar în spatele zidurilor care înconjoară închisoarea San Pedro din capitala Boliviei, La Paz, domneşte justiţia brutală a deţinuţilor.

San Pedro este unul dintre cele mai periculoase şi bizare penitenciare din lume. Aici sunt "încarceraţi" în jur de 3.000 de detinuţi, iar familiile locuiesc împreună cu ei. Aşa că, odată ce treci de porţile imense, pot fi văzuţi copii care se joacă pe străzi, prin celule sau restaurante, alături de criminali periculoşi. Nu există gardieni, uniforme sau gratii şi orice se poate cumpăra, inclusiv droguri, care sunt produse în masă în acest loc, fără ca autorităţile să se sinchisească, relatează Daily Mail.

Celule de lux, cu tot confortul, pot fi cumpărate pentru 1.000-1.500 de dolari, iar în “cartierele” sărace infractorii condamnaţi dorm pe afară sau se îngrămădesc în celule foarte mici. Între zidurile închisorii se află localuri, frizerii şi chiar un hotel.

Locul a fost făcut celebru de un jurnalist australian, Rusty Young, în cartea sa "Marching Powder", publicată în 2003. La ani distanţă, el a revizitat închisoarea San Pedro şi a constatat că, după 12 ani, nimic nu s-a schimbat. Traficul de droguri se face agresiv în închisoare, iar prizonierii trebuie să îşi plătească celulele şi hrana şi fac muncă brută pentru a câştiga banii cu care să îşi cumpere narcoticele.

Bizar este că familiile deţinuţilor se află şi ele în interiorul închisorii. Se porneşte de la premiza că soţiile şi copiii sunt în siguranţă în interior, decât dacă ar locui pe străzile sărace care împrejmuiesc zidurile penitenciarului.

Cu toate acestea minorii devin de multe ori victime. Aşa s-a întâmplat şi în cazul unei fetiţe de 12 ani care a rămas însărcinată după ce a fost violată de un grup de deţinuţi, în 2013. Aceste infracţiuni nu rămân însă nepedepsite de "consiliu".

Prizonierii au conceput un sistem de reguli şi legi pe care le şi aplică, în condiţiile unei intervenţii minime din afară.  Violatorii şi pedofilii sunt supuşi "judecăţii" într-un bazin de beton unde sunt bătuţi, înjunghiaţi şi electrocutaţi până mor în faţa mulţimii.

"Pedeapsa cu moartea se face prin bătaie, înec şi, uneori, prin electrocutare la 'The Well'", explică jurnalistul Rusty Young.

Există paznici, dar sunt în exteriorul închisorii şi la porţi, dar odată ce intri în San Pedro deţinuţii conduc închisoarea, acesta fiind un model ieftin pe care guvernul bolivian îl aprobă. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchisoare,
detinuti,
bolivia,
San Pedro
/actualitate/cea-mai-bizara-si-periculoasa-inchisoare-din-lume-nu-exista-gardieni-uniforme-sau-gratii-cum-se-aplica-pedeapsa-cu-moartea-foto-video-14862829
14862829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.