Ce spune Rafila, despre declararea unei stări de urgenţă epidemică în ce priveşte gripa

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 februarie 2024 51 afişări

Ce spune Rafila, despre declararea unei stări de urgenţă epidemică în ce priveşte gripa

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus joi că e „foarte probabil” să se declare o stare de urgenţă epidemică în ceea ce priveşte gripa. Măsura se ia dacă se vor înregistra creşteri ale numărului de cazuri timp de trei săptămâni consecutiv. 

Întrebat joi când va fi declarată epidemia de gripă, ministrul Sănătăţii a spus: „Eu nu cred că cineva are ca şi obiectiv declararea epidemiei de gripă. Noi am avut două săptămâni de creştere consecutivă, peste o medie multianuală care reprezintă un grafic care este urmărit de specialişti din sănătate publică, în principiu când există trei săptămâni consecutive peste acest prag se declară, la fel ca şi anul trecut, o stare de urgenţă epidemică care duce la un grad mai mare de pregătire a unităţilor sanitare şi a autorităţilor de sănătate publică. E foarte probabil, o să vedem cifrele care le vom primi în cursul zilei de astăzi, ca să existe o creştere uşoară faţă de săptămâna trecută şi să fim într-o astfel de situaţie, dar nu presupune nimic în plus decât ceea ce v-am spus: o monitorizare atentă a capacităţii de internare în spitale, secţii de terapie intensivă, un proces de consultare permanentă cu teritoriu”, a spus Alexandru rafila.

El a precizat că managerii de săpitale pot lua decizii în consecinţă pentru limitarea transmiterii la personal şi la pacienţi a virozelor respiratorii şi a gripei în special, iar aceste măsuri vor fi continuate până când numărul de cazuri va scădea semnificativ.

„Opinia mea este că începând cu săptămâna viitoare vom intra pe un trend descendent”, a mai spus Rafila.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alexandru rafila,
epidemică,
gripă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.