Ce spune medicul Alexandru Rafila despre mutaţia coronavirusului. „S-a transmis de la lilieci, dar a existat şi o gazdă intermediară”

Postat la 05 martie 2020 110 afişări

Ce spune medicul Alexandru Rafila despre mutaţia coronavirusului. „S-a transmis de la lilieci, dar a existat şi o gazdă intermediară”

Coronavirusul s-a transmis iniţial de la liliac, însă a ajuns la om printr-o gazdă intermediară, un animal, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Rafila a reacţionat la studiul publicat de cercetătorii chinezi, cu privire la mutaţia suferită de noul tip de coronavirus.

„Rămâne să vedem dacă discutăm despre două virusuri cu infectare diferită”, a declarat medicul.

„Cu siguranţă a fost cu transmitere de la animal la om. Studiul arată că a fost de la liliac, dar a mai existat o gazdă intermediară. Hai să vedem care e gazda intermediară şi e foarte important pentru că strategia autorităţilor de sănătate publică se referă la întreruperea lanţului de transmitere”, a declarat Rafila.

Acesta a mai spus că, potrivit unui studiu realizat în China, pe un eşantion de 172 de persoane, ar exista două forme de coronavirus, S şi L, însă rezultatele nu sunt foarte concludente.

„E vorba despre un studiu realizat în China pe 172 de cazuri, e un studiu limitat, şi se pare că au rezultat două forme S şi L de nou coronavirus, dar nu există o certitudine că într-adevăr discutăm de două tipuri de virus, pentru că numărul de cazuri e redus”, a declarat preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gazda,
alexandru rafila,
medic,
studiu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.