Ce soluţii lansează Mastercard pentru sistemul de open banking

Autor: Andra Stroe Postat la 12 iunie 2019 98 afişări

Mastercard anunţă dezvoltarea unei noi suite de servicii, aplicaţii şi soluţii pe piaţă, menite să susţină şi să garanteze o gamă mai largă de servicii financiare în Europa.

Ce soluţii lansează Mastercard pentru sistemul de open banking

Soluţiile sunt concepute pentru a sprijini instituţiile bancare şi furnizorii terţi în implementarea sistemelor de open banking.

Open Banking Connect oferă o singură conectare la interfeţele de open banking oferite de instituţiile financiare, asigurându-le furnizorilor terţi autorizaţi, accesibilitate la o gamă largă de instituţii financiare, rezilienţă şi viteză de lansare în piaţă.

Open Banking Protect presupune verificarea în timp real a statusului certificării furnizorilor terţi autorizaţi, alături de monitorizare şi alerte ce reduc riscul de expunere la fraudă şi răspundere legală.

Open Banking Resolve este un serviciu centralizat pentru trimiterea solicitărilor de informaţii şi soluţionarea disputelor între părţile participante în sistemul de open banking, oferind claritate, consecvenţă şi transparenţă tranzacţiilor efectuate.

Open Banking Consulting Services oferă instituţiilor financiare servicii specializate de consultanţă şi suport în implementare, în vederea susţinerii acestora în definirea şi implementarea strategiei de open banking.

Mai mulţi parteneri aflaţi pe pieţele de lansare din Marea Britanie şi Polonia, precum Kikapay, Streeva, Tribe Payments, Alior Bank, dar şi furnizorul aplicaţiei mobile de plăţi DiPocket, au semnat deja scrisori de intenţie cu scopul de a activa noile servicii. Acest pas reflectă faptul că se pune din ce în ce mai mult accent pe soluţiile de open banking în Europa cât şi în întreaga industrie globală de plăţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
servicii,
financiar,
solutii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.