Ce soluţie a găsit un ONG pentru reintegrarea oamenilor fără adăpost în societate

Postat la 20 noiembrie 2019 383 afişări

Ce soluţie a găsit un ONG pentru reintegrarea oamenilor fără adăpost în societate

Situaţia oamenilor fără adăpost este o problemă majoră în Statele Unite. Potrivit raportului anual de evaluare întocmit de Departamentul pentru Locuinţe şi Dezvoltare Urbană al SUA, în 2018 existau, pe noapte, circa 553.000 de oameni fără adăpost pe străzile din SUA, scriu cei de la thinkinghumanity.com. 

Statutul acestora îi determina să intre într-un cerc vicios, deoarece la majoritatea locurilor de muncă li se cerea o adresă permanentă şi, de asemenea, angajatorul dorea ca angajaţii să păstreze un anumit nivel de curăţenie, ambele cerinţe fiind dificil de îndeplinit de către oamenii străzii. Totuşi, un ONG din Austin, Texas, speră să dovedească că există numeroase oportunităţi de a le da şi acestor cetăţeni o şansă, oportunităţi care să nu fie condiţionate de deţinerea unei adrese permanente, de pildă.

Una dintre soluţiile găsite de reprezentanţii ONG-ului a fost angajarea lor pentru a curăţa străzile. Pentru acest serviciu au fost plătiţi cu 15 dolari pe oră şi li s-a oferit, de asemenea, şi prânzul, precum şi transportul la locul de muncă. În plus, participanţii au fost înscrişi într-un program prin care să poată obţine un loc de muncă şi o reşedinţă permanente.

Organizaţia a mai amenajat şi o proprietate – The Golden Road – unde oamenii fără adăpost din Austin au acces la duşuri, mâncare, internet şi spaţii de dormit în timpul zilei, putând totodată să îşi spele aici şi rufele. În mai puţin de un an, ONG-ul a plătit peste 100.000 de dolari pentru aceste proiecte, iar 24 de persoane care au fost implicate au reuşit deja să dobândească o locuinţă stabilă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oameni,
adapost,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.