Ce se întâmplă cu cu creierul şi cu corpul tău atunci când foloseşti telefonul înainte de culcare - VIDEO

Postat la 31 august 2015 949 afişări

Ce se întâmplă cu cu creierul şi cu corpul tău atunci când foloseşti telefonul înainte de culcare - VIDEO

Lumina generată de ecranul device-ului are un efect negativ asupra creierului deoarece ochii sunt expuşi, iar acestia transmit creierului că nu este timpul pentru somn, care la rândul lui nu secretă melatonină, substanţă care asigură un somn profund, spune doctorul Daniel Siegel pentru Business Insider.

Somnul le permite neuronilor activi să se odihnească şi celulelor gliale, care au un rol de susţinere  a neuronilor şi de hranire a acestora, să elimine toxinele acumulate de-a lungul zilei. Iar dacă omul nu doarme între 7 şi 9 ore, atunci toxinele rămân în corp de-a lungul zilei. Iar acest lucru duce la diferite efecte negative: concentrarea şi memoria au de suferit, abilitatea de a rezolva probleme este afectată şi nivelul de insulină este afectat, care influenţează metabolismul corpului, ce poate duce la îngrăşare.

Pentru a preîntimpina aceste probleme, omul trebuie să doarmă cel putin 7-9 ore, şi să închidă gadgeturile cu cel puţin o oră înainte de culcare

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
creier,
telefon,
somn,
probleme
/actualitate/ce-se-intampla-cu-cu-creierul-si-cu-corpul-tau-atunci-cand-folosesti-telefonul-inainte-de-culcare-video-14694436
14694436
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.