Ce salariu are o asistentă în România. Cât câştigă în fiecare lună

Postat la 20 iulie 2021 388 afişări

Ce salariu are o asistentă în România. Cât câştigă în fiecare lună

Salariile cadrelor medicale au fost majorate în urmă cu doi ani, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea cu nr. 153/2017, unde sunt precizate remuneraţiile acestora. În continuare, GÂNDUL.RO vă prezintă ce salariu are o asistentă medicală în România. Află suma pe care o câştigă în fiecare lună.

Aşa cum era de aşteptat, remuneraţiile variază în funcţie de experienţă şi de subunitatea unde lucrează. În unităţile medicale de stat din România, o asistentă medicală câştigă, în fiecare lună, între 4.150 şi 5.197 lei. De asemenea, o asistentă medicală principală are între 4.752 şi 5.412 lei. La aceste salarii, se adaugă indemnizaţia la hrană, sporul de vechime, sporul de toxicitate, plus diverse alte sporuri.

Reamintim, totodată, că salariile angajaţilor din domeniul Sănătăţii s-au triplat în ultimii zece ani, în condiţiile în care numărul angajaţilor s-a mărit, faţă de anul 2011, cu 24%. De remarcat că un salariu care acum 10 ani era de 1.200 de lei, în prezent a ajuns la 4.100 de lei.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asistenta,
castigare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.