Salariile mizere cu care producătorii de haine din Marea Britanie îşi plătesc muncitorii

Postat la 25 ianuarie 2017 669 afişări

Salariile mizere cu care producătorii de haine din Marea Britanie îşi plătesc muncitorii

Muncitori din Marea Britanie ce produc haine pentru companii de modă sunt plătiţi cu jumătate din salariul minim pe economie, arată un documentar realizat de Channel 4.

În urma anchetei, cei de la postul de televiziune au descoperit fabrici de textile ce produceau haine pentru River Island, Boohoo sau New Look şi care îşi plăteau angajaţii cu 3-3,5 lire pe oră.

Asta înseamnă jumătate din salariul minim pe economie din Marea Britanie, care este de 7,2 lire sterline pe oră.

În timpul anchetei, un reporter sub acoperire s-a angajat la fabrica Fashion Square, ce produce obiecte vestimentare pentru River Island. Încă de la angajare i s-a spus că nu va primi salariul minim pe economie, pentru că nu ar mai fi rentabil să producă haine în Marea Britanie.

Cei de la River Island, contactaţi de către Channel 4, au declarat că au eliminat Fashion Square de pe lista colaboratorilor. "Distribuitorii au fost şi ei anunţati să nu mai apeleze la serviciile Fashion Square", au mai spus reprezentanţii River Island.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.