Ce planuri controversate are Elon Musk cu cipurile Neuralink

Postat la 29 martie 2024 35 afişări

Ce planuri controversate are Elon Musk cu cipurile Neuralink

Compania de implanturi cerebrale a lui Elon Musk, Neuralink, a început să implanteze cipuri în creierul oamenilor.

Obiectivele iniţiale ale Neuralink erau să trateze condiţii neurologice grave precum paralizia şi orbirea.

Musk, însă, şi-a exprimat o ambiţie mai profundă de a folosi implanturile pentru a contopi oamenii cu A.I.-ul.

Compania futuristă de implanturi cerebrale a lui Elon Musk, Neuralink, a început să implanteze cipurile în creierul uman – şi, la fel ca multe dintre ambiţiile lui Musk, noua tehnologie a fost întâmpinată cu fanfară şi scepticism în acelaşi timp, scrie Business Insider.

FDA a aprobat în 2023 începerea testării implanturilor Neuralink pe oameni. Compania a implantat primul cip în creierul unui om în ianuarie 2024, iar Musk a spus atunci că rezultatele timpurii au arătat „detectarea promiţătoare a vârfurilor neuronale”.

Musk, care conduce şi companiile Tesla şi SpaceX, a denumit primul produs Neuralink „Telepathy” şi a anunţat că le va permite oamenilor să controleze un telefon sau un computer „doar prin puterea minţii”.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cipuri,
planuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.