Ce MESAJE SECRETE a ascuns Michelangelo în picturile din Capela Sixtină?

Postat la 18 iulie 2017 786 afişări

Capela Sixtină atrage milioane de turişti în fiecare an şi este un loc special al creştinătăţii apusene. Este capela privată a Papei şi locul unde se alege noul pontif. În afară de aspectele ce ţin de religie, sunt multe speculaţii cu privire la unele mesaje pe care Michelangelo le-a ascuns în picturi.

Ce MESAJE SECRETE a ascuns Michelangelo în picturile din Capela Sixtină?

Dintre acestea, există o serie de studii care prezintă particularităţi ale unor picturi care ar reprezenta structuri cerebrale şi ilustrarea sacrului feminin, potrivit Big Think.

La 33 de ani, Michelangelo (1475 - 1564) a început proiectul care a durat patru ani, din 1508 până în 1512. Fără niciun plan iniţial, detaliul lucrării finale este spectaculos. Întreaga pictură măsoară 1.100 metri pătraţi şi include nouă scene din Vechiul Testament şi mai mult de 300 de figuri. Portretele sale şi anatomia ilustrată a inspirat întregi generaţii de artişti şi oameni de ştiinţă.

Crearea lui Adam

Pictura „Crearea lui Adam”, unde degetul lui Adam şi a lui Dumnezeu aproape se ating, este una dintre cele mai recunoscute ilustraţii în istorie.

Deşi era perioada Renaşterii, biserica era extrem de strictă, iar o provocare sau încălcare a autorităţii bisericeşti era grav pedepsită. Şi din acest motiv, prezenţa unor mesaje ascunse fascinează oamenii din prezent.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.