Ce impozit va reţine statul din 2018 unui investitor care vrea să tranzacţioneze la bursa românească

Postat la 04 ianuarie 2018 385 afişări

Deşi impozitul pe dividende rămâne în 2018 la 5%, chiar dacă actualul partid aflat la putere promitea că îl va elimina, sunt câteva detalii şi noutăţi care pot schimba suma pe care un investitor va trebui să o direcţioneze către stat.

Ce impozit va reţine statul din 2018 unui investitor care vrea să tranzacţioneze la bursa românească

„Începând din 2018, plata contribuţiei la asigurări sociale de sănătate (CASS) este de 10%, în limita unui plafon de 22.800 lei/an, deci se va plăti o sumă de 2.280 lei pentru contribuţiile de sănătate. În plafonul de 22.800 lei/an nu intră numai dividendele, dar şi orice alte venituri cu excepţia salariilor, pensiilor, indemnizaţiilor etc“, spune Mihaela Mitroi, liderul departamentului de consultanţă fiscală şi juridică al PwC România.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.