Ce cred românii despre economie: merge mai rău decât acum un an, dar sunt aşteptări mari pentru 2013

Postat la 16 octombrie 2012 10 afişări

Aproape trei sferturi din populaţie consideră că economia merge mai rău decât acum un an, disponibilitatea de cumpărare este scăzută, dar aşteptările legate de îmbunătăţirea situaţiei în 2013 sunt ridicate, românii fiind printre cei mai optimişti europeni, alături de nemţi şi britanici, potrivit GfK.

"Anul acesta se anticipează că Produsul Intern Brut (PIB) al României va creşte cu 0,5 procente. Şomajul este scăzut, sub cinci procente. Economia şi moneda trebuie să se stabilizeze treptat. România este a doua cea mai săracă ţară din UE. În perioada verii, preşedintele şi primul ministru s-au luptat pentru putere. Această luptă a culminat cu un referendum organizat pentru demiterea preşedintelui, invalidat din cauza numărului mic de votanţi. Aceste evenimente au afectat în mod clar starea de spirit a populaţiei. Gradul mic de încredere în elita politică deja existent a scăzut din nou. Încrederea că politicienii vor stabiliza economia României şi o vor dirija spre creştere pe termen lung a scăzut. În general, 73% din populaţie consideră că situaţia economică este mai rea decât acum un an", se arată într-un comunicat GfK România, care prezintă rezultatele unui raport GfK Consumer Climate pentru Europa si Statele Unite. Situaţia economică generală din majoritatea ţărilor europene nu s-a deteriorat cu adevărat în lunile de vară, dar nici nu a înregistrat vreo îmbunătăţire propriu-zisă, iar consumatorii se aşteaptă în continuare ca puterea economică să scadă şi mai mult, notează analiştii.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
asteptari,
romani,
financiar
/actualitate/ce-cred-romanii-despre-economie-merge-mai-rau-decat-acum-un-an-dar-sunt-asteptari-mari-pentru-2013-10226809
10226809
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.