Ce cafea trebuie să bei pentru cea mai mare doză de energie

Autor: Florin Casota Postat la 16 ianuarie 2017 454 afişări

Ce cafea trebuie să bei pentru cea mai mare doză de energie

Este luni, încă mai visezi la pat, dar ai treabă de făcut? Atunci trebuie să apelezi la o cafea, însă ce fel de cafea îţi dă cea mai mare cantitate de energie?

Un espresso conţine între 45 şi 75 de miligrame de cofeină la fiecare 28-29 de grame. Spre comparaţie, o cafea obşinuită are 20 de miligrame de cofeină la aceeaşi cantintate. Aşadar un espresso de 60 ml conţine 150 mg de cofeină, o cafea de 350 ml conţine 240 mg, pe când o cafea de 590 de ml are 400 mg de cofeină, potrivit Business Insider.

Trebuie reţinut că diferite specii de cafea au niveluri de cofeină diferite. Boabele de cafea robusta au aproape de două ori mai multă cofeină decât boabele de cafea arabica. Pentru a obţine cel mai ridicat nivel de cofeină apa trebuie să aibă o temperatură între 90-96 de grade celsius, de aceea cafelele reci (ice coffee) au mai puţină cofeină decât cafeaua obişnuită.

Aşadar modul eficient de a obţine cea mai mare doză de energie este să comanzi un espresso dublu realizat din boabe de cafea robusta.

O ceaşcă de cafea de 354 ml numită "Death Wish Coffee" ar avea mai mult de 700 de mg de cofeină!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
energie,
crestere,
cofeina,
continut,
obtinere,
apa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.