CE adopta un raport cu progresele pentru adoptarea euro a noua state, inclusiv Romania

Postat la 10 mai 2010 9 afişări

Comisia Europeana va adopta miercuri Raportul de Covergenta care evalueaza progresele facute in vederea adoptarii euro de catre cele noua tari UE "cu derogare", printre care se numara si Romania.

Comisia publica de doua ori pe an rapoarte de convergenta care examineaza progresele facute in statele membre "cu derogare" - respectiv in Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, Romania si Suedia - in vederea adoptarii euro.

Criteriile pentru adoptarea euro sunt legate de situatia bugetara, stabilitatea preturilor, stabilitatea ratei de schimb si convergenta ratelor dobanzii pe termen lung. De asemenea, legislatia nationala privind afacerile monetare trebuie sa fie conforma cu dispozitiile Tratatului UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
moneda,
adoptare,
euro,
Romania,
raport,
CE
/actualitate/ce-adopta-un-raport-cu-progresele-pentru-adoptarea-euro-a-noua-state-inclusiv-romania-6106117
6106117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.