CAZUL DE SPIONAJ INFORMATIC: Un server aparţinând NSA s-ar afla şi în România. HARTA ţărilor în care ar exista servere

Postat la 06 august 2013 52 afişări

Site-ul Cryptome.org a publicat o listă de ţări şi un planiglob pe care sunt marcate puncte roşii despre care afirmă că "ar putea fi locuri simbolice sau ar putea indica (existenţa) unor servere X-Keyscore aparţinând NSA la ambasade ale Statelor Unite", inclusiv în România.

CAZUL DE SPIONAJ INFORMATIC: Un server aparţinând NSA s-ar afla şi în România. HARTA ţărilor în care ar exista servere

 Potrivit site-ului, care nu precizează vreo sursă, deşi unele locuri în care se află servere sunt cunoscute ca "staţii de spionaj NSA-Echeleon în cadrul Five-Eyes - Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Australia şi Noua Zeelandă -, multe dintre locurile serverelor sunt marcate în capitalele acestor state sau în apropiere de capitale".

Site-ul consideră o "surpriză" punctul de la Moscova şi notează că alt punct apare în partea centrală din sudul Chinei, departe de Beijing, apreciind că ar fi un "server clandestin". De asemenea, site-ul remarcă că staţia NSA din Hawaii, unde a lucrat Edward Snowden, nu apare pe hartă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cazul-de-spionaj-informatic-un-server-apartinand-nsa-s-ar-afla-si-in-romania-harta-tarilor-in-care-ar-exista-servere-11217412
11217412
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.