Căutaţi spaţii de birouri de închiriat în Bucureşti? Unde sunt zonele cele mai ieftine

Autor: Cristina Cuncea Postat la 25 iunie 2013 77 afişări

Chiriile spaţiilor de birouri din Bucureşti coboară până la 7,69 de euro/mp/lună, în zona de est fiind disponibile cele mai ieftine oferte, potrivit unui studiu realizat de Esop Consulting.

Căutaţi spaţii de birouri de închiriat în Bucureşti? Unde sunt zonele cele mai ieftine

Esop a analizat 528 de oferte de birouri disponibile pe propriul portal şi a realizat un top al zonelor în funcţie de nivelul chiriei.

Cele mai ieftine spaţii în funcţie de chiria medie lunară sunt în est (7,69 euro/mp/lună), urmate de cele din sud (8,28 euro/mp/lună), nord (9,59 euro/mp/lună) şi vest (10,02 euro/mp/lună). În zona de centru-nord, chiria medie lunară solicitată este de 12,9 euro/mp/lună, aflată la un nivel aproape egal cu cel al zonei ultracentrale (de 12,4 euro/mp/lună).

Între spaţiile de birouri în vile şi cele în clădiri de birouri există diferenţe şi de 2,4 euro/mp/lună, pentru oferte din aceeaşi zonă. Astfel, chiria medie în Bucureşti pentru spaţiile din centrele de afaceri este de 11,46 euro/mp/lună, iar pentru spaţiile în vile de 10,01 euro/mp/lună.

"În ultimii 3 ani, cea mai accesată secţiune de oferte a fost constant cea a spaţiilor de birouri cu chirii între 7-11 euro/mp. Din totalul accesărilor de spaţii de birouri grupate pe categorii de bugete, secţiunea 7-11 euro/mp a avut 62% din accesări, în timp ce secţiunile 12-15 euro/mp - 27%, iar secţiunea peste 15 euro/mp, numai 11%", a declarat, într-un comunicat Mirela Raicu, partner&business development manager al platformei onlinei esop.ro.

Chiriile în vile sunt mai mici decât în clădiri de birouri, cu procente care diferă însă foarte mult de la zonă la zonă. Analiza Esop arată că între chiria medie percepută la vile şi cele din clădirile de birouri din zona de vest există o diferenţă de doar 0,1 euro pe metru pătrat pe lună, în timp ce în zona de centru-nord este de 2,46 euro/mp/lună.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BIROURI,
CHIRII,
/actualitate/cautati-spatii-de-birouri-de-inchiriat-in-bucuresti-unde-sunt-zonele-cele-mai-ieftine-11020539
11020539
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.