Câţi oameni trăiesc ca sclavii în România

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 octombrie 2013 6670 afişări

România se află pe locul al 14-lea în Europa în topul ţărilor în care oamenii trăiesc ca sclavii, Global Slavery Index 2013, elaborat de organizaţia pentru apărarea drepturilor omului Walk Free Foundation, cu sediul în Australia.

Câţi oameni trăiesc ca sclavii în România

La nivel global, România ocupă poziţia 125, cu aproximativ 25.000 de cetăţeni supuşi sclaviei moderne, notează Global Slavery Index, plasând Republica Moldova pe primul loc pe continent, cu circa 35.000 de persoane..

Aproape 30 de milioane de oameni trăiesc la nivel mondial în condiţii similare sclavilor, potrivit clasamentului care ia în calcul 162 de ţări de pe toate continentele. Cei mai mulţi sclavi locuiesc în Mauritania, unde 4% din populaţie are parte de condiţii indecente de trai.

Statistica ţine cont de nivelul de îndatorare a populaţiei, traficul de persoane şi căsătoriile forţate.

În prezent, 21 de milioane de persoane sunt obligate să muncească împotriva voinţei lor. India, China, Pakistan şi Nigeria ocupă, de asemenea, poziţii fruntaşe în statistica întocmită de Walk Free Foundation.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cati-oameni-traiesc-ca-sclavii-in-romania-11533390
11533390
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.