Câte locuinţe din România au fost debraşate în ultimii zece ani de la sistemul centralizat

Postat la 23 aprilie 2013 55 afişări

Peste 1,1 milioane locuinţe au fost debraşate în ultimii 10 ani de la sistemul de încăzire centralizat, unul din factori fiind creşterea preţului la căldură, potrivit Ariston, care estimează că parcul de centrale termice a depăşit 1,5 milioane unităţi, faţă de 1,4 milioane locuinţe încă branşate.

Câte locuinţe din România au fost debraşate în ultimii zece ani de la sistemul centralizat

 "Creşterea continuă a preţului la energia termică, problemele constante ale CET-urilor din întreaga ţară, cât şi dorinţa de independenţă a românilor a dus, în ultimii zece ani, la debranşarea a peste 1,1 milioane de locuinţe de la sistemul de încăzire centralizat. (...) În anul 2002 sistemul centralizat deservea 2,5 milioane de locuinţe, pentru ca în acest moment doar 1,4 milioane să fie încă branşate. În paralel, parcul de centrale termice instalate la nivel naţional a depăşit 1,5 milioane de unităţi", se arată într-un comunicat al furnizorului de centrale termice Ariston Thermo România.

Din 2010, media debranşărilor anuale de la sistemul centralizat a fost de peste 75.000 de locuinţe. În acelaşi timp, piaţa de centrale termice se situează la un volum de circa 140.000 de centrale anual, dintre acestea aproximativ 60% fiind comercializate către locuinţele ce au renunţat la sistemul centralizat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cate-locuinte-din-romania-au-fost-debrasate-in-ultimii-zece-ani-de-la-sistemul-centralizat-10785915
10785915
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.