Catastrofa din Japonia ar putea avea un impact superior celei de la Cernobil

Postat la 16 martie 2011 24 afişări

Purtatorul de cuvant al Guvernului francez, Francois Baroin, a afirmat miercuri ca, "in cel mai grav dintre scenarii", dupa accidentul nuclear din Japonia, catastrofa ar putea avea "un impact superior celei de la Cernobil".

Rugat sa comenteze declaratiile ministrului Ecologiei, Nathalie Kosciusko-Morizet, care a afirmat ca "scenariul cel mai grav este posibil si chiar probabil", Baroin a afirmat ca ministrul a "evocat efectiv (in timpul Consiliului de Ministri) situatia, evolutia sa incepand de vineri, dificultatile autoritatilor japoneze in obtinerea unei raciri rapide a diferitelor reactoare". "Nu fac decat sa retranscriu cu modestie, nefiind un tehnician in acest domeniu, dar cu fidelitate, declaratiile lui Kosciusko-Morizet, care a evocat un scenariu, intre cele mai grave", a afirmat Baroin, referindu-se la lucrarile acestui Consiliu in mare parte consacrat situatiei din Japonia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Japonia,
cutremur,
tsunami,
catastrofa
/actualitate/catastrofa-din-japonia-ar-putea-avea-un-impact-superior-celei-de-la-cernobil-8068226
8068226
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.