Cât durează imunitatea oferită de vaccinurile împotriva coronavirusului

Postat la 05 aprilie 2021 1018 afişări

Cât durează imunitatea oferită de vaccinurile împotriva coronavirusului

Medicii se tem de faptul că noul coronavirus ar putea ajunge la nivelul virusului influenza, care necesită un nou vaccin în fiecare an.Testele iniţiale efectuate de producătorii de vaccin au scos la iveală faptul că acestea oferă imunitate pe termen lung

Deşi virusul este relativ nou apărut, tehnologia mRNA este studiată de ani buni şi folosită deja în alte vaccinuri.

Cu toţii ne întrebăm – fie că ne-am vaccinat deja sau nu – cât timp va dura imunitatea oferită de vaccinurile actuale. Chiar şi medicii sunt îngrijoraţi. Coronavirusul ar putea ajunge la nivelul virusului influenza, care necesită un nou vaccin în fiecare an atât din cauza mutaţiilor rapide, cât şi al pierderii rapide a imunităţii în faţa virusului.

Din fericire, testele iniţiale efectuate de producătorii de vaccin au scos la iveală faptul că acestea oferă imunitate pe termen lung. În acelaşi timp, aceştia au început să dezvolte o nouă variantă de vaccin din cauza mutaţiilor apărute, în special a tulpinei din Africa de Sud (B.1.351), care este considerată ca fiind cea mai periculoasă de până acum. Asta în ciuda ultimului raport de la Pfizer, care a arătat că oamenii cu această tulpină încă beneficiază de o protecţie sporită, conform CNN.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro/

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imunitate,
vaccinuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.