Cât de săraci sunt săracii României. Ţara noastră înregistrează cele mai mari decalaje din Uniunea Europeană între veniturile mari şi cele mici

Postat la 17 septembrie 2019 121 afişări

Cât de săraci sunt săracii României. Ţara noastră înregistrează cele mai mari decalaje din Uniunea Europeană între veniturile mari şi cele mici

Românii înregistrează cele mai mari decalaje din Uniunea Europeană între veniturile mari şi cele mici, potrivit unui infografic Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România.

 

Astfel, potrivit sursei citate, veniturile celor mai bogaţi 10% dintre români sunt de aproape şase ori mai mari decât ale celor mai săraci 10% dintre ei.

În întreaga Uniune Europeană acest raport este de 3,76.

În Cehia şi Slovacia, raportul este 2,83%, în Slovenia - 2,96%, în Finlanda - 3%, în Bulgaria - 5,22%, în Letonia - 5,29% şi în Lituania - 5,5%.

România are un raport de 5,83% între cei mai bogaţi şi cei mai săraci 10% dintre cetăţeni.

Potrivit infograficului, cei 10% români cu cele mai mari venituri câştigă anual peste 6.928 euro, în timp ce acei 10% cu cele mai mici venituri au un venit anual de maxim 1.189 euro, respectiv 3,25 euro pe zi.

"Între 2010 şi 2015, tendinţa a fost ca decalajele să se accentueze. După o scurtă perioadă de reducere (2016-2017), raportul dintre cele mai mari şi cele mai mici venituri a crescut din nou, în 2018. Aceasta înseamnă că veniturile mari au crescut mai accentuat decât cele mici", precizează sursa citată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
saracie,
crestere,
venituri,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.