Cât costă o călătorie Bucureşti-Salonic şi Bucureşti-Istanbul cu trenul, avionul şi autocarul

Postat la 02 iunie 2017 221 afişări

Primele trenuri din Bucureşti spre Salonic şi Istanbul pleacă vineri, din Gara de Nord, preţul unui bilet pornind de la 45 de euro. Pentru acelaşi drum, cel mai ieftin bilet de autocar costă 25 de euro, iar cel mai ieftin bilet de avion 56 de euro, arată calculele comparative efectuate de MEDIAFAX.

Cât costă o călătorie Bucureşti-Salonic şi Bucureşti-Istanbul cu trenul, avionul şi autocarul

CFR Călători introduce în acest sezon estival trenul care va ajunge în Salonic, Grecia cu legătură directă între Bucureşti Nord - Sofia - Salonic şi retur, începând de vineri, 2 iunie, şi până pe 4 septembrie.

Pentru destinaţia Salonic, trenul va avea în compunere 4 vagoane (două clasa a doua, unul de dormit şi unul cuşetă) şi va circula o dată pe săptămână, cu plecarea din Bucureşti vinerea şi întoarcerea din Salonic duminica.

Un bilet pentru o călătorie dus Bucureşti-Salonic costă aproximativ 45 de euro la vagon clasa a doua, 52,10 euro la vagon cuşetă cu 6 locuri şi 58,5 euro la vagon de dormit cu 3 locuri.

Călătoria cu trenul pe direcţia Bucureşti-Salonic durează peste 17 ore, iar returul durează peste 18 ore.

Un bilet de avion spre Salonic, achiziţionat cu două luni înainte (în iunie pentru luna august, spre exemplu) costă 56 de euro, iar călătoria durează o oră şi jumătate. Zborul este operat de compania Ellinair. Cumpărat pe loc, pentru a doua zi, biletul de avion costă mai mult de 200 de euro.

Preţul unui bilet de autocar pentru Salonic porneşte de la 25 de euro şi ajunge la 60 sau 80 de euro, iar călătoria durează de la 9 ore până la 12 ore şi jumătate.

Mai mult, prin intermediul aplicaţiei Bla bla car, pasagerii pot călători până în Salonic cu 90 de lei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.