Cat cheltuiesc Romania, Ungaria si Bulgaria pe sanatate

Postat la 20 august 2010 28 afişări

In Romania, povara sistemului de sanatate este aproape integral a statului. Mediul privat local cheltuieste doar 1% din PIB pe sanatate, de doua ori mai putin decat in Ungaria.

Cheltuielile statului roman cu sanatatea sunt printre cele mai mici din regiune, indiferent ca este vorba despre ponderea lor in PIB sau despre suma efectiva de bani alocata sanatatii populatiei. Singurul stat unde lucrurile par sa stea si mai prost este Bulgaria, Romania fiind depasita la acest capitol de state precum Ungaria, Polonia sau Cehia.

In 2008 statul roman a cheltuit, in medie, aproape 280 de euro pentru sanatatea fiecarui cetatean, nivel de aproape doua ori mai mic decat cel din Ungaria, unde guvernul a alocat aproape 530 de euro pentru sanatatea fiecarui maghiar, conform celor mai recente date publicate de Eurostat, biroul de statistica al Uniunii Europene.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
cheltuieli,
buget,
Romania,
Ungaria,
Bulgaria
/actualitate/cat-cheltuiesc-romania-ungaria-si-bulgaria-pe-sanatate-6973948
6973948
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.