Cât câştigă Angela Merkel şi care este cel mai bine plătit politician din lume

Postat la 26 septembrie 2017 332 afişări

Cât de bine plătită este Angela Merkel, în comparatţie cu alţi politicieni de rang înalt din lume? Acesta este întrebare momentului la care Deutsche Welle a încercat să ofere un răspuns.

Cât câştigă Angela Merkel şi care este cel mai bine plătit politician din lume

Sistemul de remunerare a politicienilor din Germania este mai complicat. Oficial, pentru munca depusă, parlamentarii nu primesc salarii, ci "indemnizaţii" de 9542 de euro lunar plus o sumă pauşală (un fel de diurnă) de 4318 euro neimpozabilă, destinată cheltuielilor aferente mandatului politic: o locuinţă în apropierea Bundestag-ului, deplasări, hrană, etc.  

Fiecare deputat are de asemenea dreptul să-şi utileze biroul cu echipamente la cele mai noi standarde într-un cuantum maxim de 12.000 de euro pe an. Banii sunt decontaţi ulterior numai în baza facturilor prezentate. Indemnizaţiile sunt ajustate anual după tendinţa generală a salariilor din anul precedent, explică cei de la DW.

Citeşte continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angela merkel,
germania,
salariu,
politicieni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.