Carpatica oferă credite pentru IMM cu dobândă de 9,1% pe an prin programul Kogălniceanu

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 septembrie 2011 57 afişări

Banca Comerciala Carpatica a anunţat condiţiile în care se va implica în programul guvernamental "Mihail Kogălniceanu" de susţinere a IMM-urilor, program ce va fi disponibil pentru solicitanţi de la 9 septembrie.

Programul de credite "Mihail Kogălniceanu" pentru IMM constă în acordarea unei linii de credit în valoare de maximum 125.000 lei, cu dobândă subvenţionată de stat de până la 70%, dar nu mai mult de 6,5% pe an, şi garanţia Fondului de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii, de până la 80% din valoarea creditului accesat, dar nu mai mult de 100.000 de lei.

Pentru linia de credit Kogălniceanu oferită prin intermediul Băncii Comerciale Carpatica, comisionul de acordare este de maximum 1% din valoarea creditului, iar dobânda de 9,1% pe an, din care 70% este subvenţionată de stat. Banca nu percepe comision de analiză sau de neutilizare pentru această facilitate de credit. Perioada de creditare este de maximum 12 luni, cu posibilitatea de prelungire.

"Creditul poate fi utilizat de firme pentru acoperirea unei game largi de cheltuieli, cum ar fi cele privind aprovizionarea, producţia, desfacerea mărfurilor, cele cu salariile. IMM-urile reprezintă o parte deosebit de importantă a economiei şi dacă reuşim să le impulsionăm activitatea, ne vor aduce beneficii tuturor", a declarat George Ciobănaşu, director general adjunct al Băncii Comerciale Carpatica.

La data de 23 august, conform Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi a Programelor pentru IMM, instituţiile de credit selectate în cadrul programului Kogălniceanu, aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr.60/2011, erau următoarele: Alpha Bank, Banca Comercială Carpatica, Banca Transilvania, Bancpost, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, Garanti Bank, OTP Bank România, Pro Credit Bank şi Unicredit Ţiriac Bank.

Guvernul a acordat la rectificarea de buget 24 de milioane de lei pentru acordarea subvenţiei la dobânzile acordate întreprinderilor mici şi mijlocii şi are un plafon de 400 de milioane de lei pentru acordarea de garanţii pentru IMM, conform premieruli Emil Boc.

Înscrierile în cadrul programului Kogălniceanu pentru IMM vor începe la 9 septembrie, la ora 10,00. Formularul de înscriere va fi activ pe site-ul http://programenationale2011.aippimm.ro/.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/carpatica-ofera-credite-pentru-imm-cu-dobanda-de-9-1-pe-an-prin-programul-kogalniceanu-8680750
8680750
comments powered by Disqus

ALEPH STORY: Cine sunt cei mai mari proprietari de terenuri Agricole din România

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.