Carmen Dan, despre cazul Boureanu şi agresiunile de ambele părţi: Poliţistul e în stradă să aplice legea, nu să fie lovit, agresat

Postat la 13 iunie 2017 294 afişări

Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, marţi, că urmează să se stabilească dacă a fost respectat regulamentul în cazul Boureanu, precizând că poliţistul este în stradă ca să aplice legea, nu să fie agresat. Ministerul a precizat că statutul poliţistului va fi modificat.

Carmen Dan, despre cazul Boureanu şi agresiunile de ambele părţi: Poliţistul e în stradă să aplice legea, nu să fie lovit, agresat

"Am observat că cel care a iniţiat agresiunea a fost domnul Boureanu, nu politistul. Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit. Dacă a procedat corect sau nu, sunt sigură că vor stabili anchetatorii. Măsura reţinerii nu a fost deloc o măsură întâmplătoare. Poliţistul este în stradă să aplice legea, nu să fie lovit, agresat. Poliţia a încercat să aibă un dialog cu domnul Boureanu. Aşa cum s-a constatat, nu a fost posibil şi domnul Boureanu a ales să loveasca poliţistul. Poliţistul a reacţionat după ce a fost lovit, e important să reţinem lucrul acesta. Se va urmări cu atenţie dacă s-a respectat regulamentul, procedura", a declarat Carmen Dan pentru Antena 3.

Ministrul a precizat că modificarea statutului poliţistului va fi în dezbatere publică în perioada ce urmează.

Cristian Boureanu a fost arestat preventiv, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pentru ultraj, potrivit unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1. Acesta a fost filmat în timp ce lovea un poliţist, imaginile fiind făcute publice ulterior. Pe o pagină de Facebook intitulată "Poliţia Rutieră Bucureşti", au apărut şi alte imagini din noaptea respectivă. Pe filmare, este înregistrat poliţistul când îl ameninţă pe Cristian Boureanu că îl "scoate" la ştiri, reproşându-i că este "într-o vădită stare de ebrietate". De asemenea, omul legii îi transmite fostului deputat că îi va face dosar penal pentru ultraj şi vătămare corporală.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.