Care sunt cele mai riscante destinaţii de investiţii

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 19 octombrie 2013 706 afişări

Portugalia, Vietnam, Indonezia şi SUA au fost ţările în cazul cărora prima de asigurare pentru riscul de neplată a datoriilor (CDS) a crescut cel mai rapid pe parcursul trimestrului al treilea, reflectând o percepţie crescută de risc din partea investitorilor. În cazul SUA, creşterea percepţiei de risc a fost cauzată de perspectiva crizei fiscale şi de temerea că Rezerva Federală ar putea renunţa la programul de stimulare monetară a economiei.

Care sunt cele mai riscante destinaţii de investiţii

Topul celor mai riscante zece ţări din lume, după costul CDS, include Argentina, Cipru, Ucraina, Venezuela, Pakistan, Grecia, Egipt, Portugalia, Irak şi Liban, potrivit S&P Capital IQ (fosta CMA Datavision).

În cazul Europei de Vest, costul CDS s-a redus cu 12% faţă de trimestrul al doilea, inclusiv graţie ameliorării cu 4% a percepţiei de risc pentru Grecia, iar în cazul Europei de Est, costul CDS a scăzut cu 7%, singura ţară unde percepţia de risc a crescut fiind Ucraina.

România se află pe locul 31, mult în urma unor ţări ca Slovenia, Italia, Islanda, Spania sau Ungaria, cu un cost al CDS de 195,07 puncte de bază la finele trimestrului al treilea, faţă de 316 puncte de bază la sfârşitul aceluiaşi trimestru din 2012.

Cea mai sigură zonă pentru investiţii din Europa continuă să fie considerată cea nordică, respectiv ţările scandinave, unde costul CDS s-a redus cu 14% faţă de trimestrul anterior. Pentru Norvegia, cea mai sigură ţară dintre cele 73 inventariate de S&P Capital IQ, costul CDS este de numai 15,53 puncte de bază, comparativ cu 2.608,03 puncte de bază în cazul Argentinei, ţara din fruntea clasamentului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-sunt-cele-mai-riscante-destinatii-de-investitii-11541592
11541592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.