Care este noua modă de restructurare a băncilor locale? Mai puţine sucursale bancare, dar mai mulţi angajaţi, cu salarii mai mari

Postat la 06 decembrie 2018 73 afişări

Restructurarea sistemului bancar a continuat în primele nouă luni din acest an pe componenta reţelei teritoriale, însă băncile au continuat să facă recrutări. Numărul sucursalelor a scăzut într-un an cu 108, în timp ce numărul bancherilor a crescut cu 297.

Care este noua modă de restructurare a băncilor locale? Mai puţine sucursale bancare, dar mai mulţi angajaţi, cu salarii mai mari

Băncile care activează pe piaţa locală aveau la sfârşitul lunii septembrie 4.474 de sucursale şi agenţii, în timp ce numărul salariaţilor a urcat până la 55.254, după cum reiese din datele transmise de Banca Naţională.

Băncile au în continuare cheltuieli de funcţionare mari, în ciuda procesului de restructurare a unităţilor teri­to­riale, în condiţiile în care numărul salariaţilor a crescut faţă de anul trecut, iar salariile au fost majorate.

 

Ajustarea reţelei teritoriale a băncilor din ultimii ani a venit nu doar în urma tăierii costurilor, ci şi pe fondul con­solidării sectorului bancar, în urma fuziunilor şi achi­zi­ţiilor, precum şi a tranzacţiilor cu portofolii din ultimii ani.

 

De la izbucnirea crizei economice se constată că 16.368 de salariaţi au plecat din sistem, scăderea fiind de 22,8%. Totodată, 2.078 de unităţi bancare s-au închis în această perioadă, adică 31,7%. După un deceniu, aproximativ o treime din numărul de unităţi bancare a dispărut şi aproape un sfert din numărul de angajaţi a ieşit din sistemul bancar românesc, criza financiară afectând şi acest sector.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
crestere,
restructurare,
scadere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.